marți, 25 mai 2010

Ca de-aia zic: asa le trebuie!

Va mai amintiti povestea cu locul de joaca scufundat in gunoaie. Si de cat de mandri ne-am simtit, noi si copii nostri, dupa ce am initiat si dus la bun sfarsit protestul prin munca.
Ei bine, lucrul asta n-a mai miscat pe nimeni in afara de noi, cei cativa. Nu va ganditi ca cineva dintre anca@primarie6.ro; contact@adpdu6.ro; prim6@primarie6.ro a catadicsit sa raspunda la e-mail. Si acum mi-am dat seama cat de dulce suna un "automatically generated answer" pe care-l uram atat de mult inainte...


Asadar, iata-ne la 2 saptamani cu parcul in aceeasi situatie: jeg, cosuri pline, gunoaie depozitate. Intre timp, purtatorii de maturi si tomberoane mobile matura strada DAR NU si parcul. Am aflat ca nu e in "jurisdictia" lor...ei doar manaca in parc si lasa gunoaie, de maturat se ocupa "altcineva".
Nu zic ca nu arunca si parintii si copiii din parc pentru ca nu pot sa bag mana in foc decat pentru mine si familia mea. Dar unde vezi jeg, in mod natural (pentru unii) nu ti se pare o crima sa mai arunci si tu o coaja de banana sau o samanta.

Cam asa arata parcul ieri, 25 mai.
Lipsa de reactie a institutiei numita Primarie + gradul de civilizatie al locuitorului = LOVE. Dirty love...







Si-atunci nu pot sa nu zic: "Asa va trebuie, plimbatori de hartii si cotzofane de scaun cu rotile! Taiate salariile, dati afara, ramasi restanti la credite, luat banca garantia iar voi, imbecililor, migrati la camp ca e treaba de facut!"



Si inca ceva. Molozul din episodul trecut (depozitat in poarta parcului) a fost inlocuit de pungi cu iarba, o teava si caramizi. Intr-un gest de furie (pe care acum il regret), le-am sutat pe toate in strada. Si-aici vine doamna Cetatean si ma cearta cum ca e normal sa se depoziteze gunoaiele la vedere, pe strada, ca sa vina masina sa le colecteze. Incerc sa-i spun sa incerce varianta "mai langa pubele, nu in parcul de copii" dar ea e ferma si ma cearta - culmea!- ca-mi invat copiii sa arunce gunoi in parc. Ii indes frigiderul de carne, in gand, si ma retrag umil din discutie.



Poate sunt io nebun intr-o tara de oameni echilibrati. Poate vreau io prea mult. Poate-am vazut prea multe filme sau mi-a placut cum era prin alte locuri pe care le-am vizitat. Poate cer io prea mult de la un cartier de cacat, intr-un sector cu o primarie de cacat, intr-un oras cu mult prea multi oameni de cacat, intr-o tara de cacat.
Si-atunci ma uit pe talpi si zic: "de unde dracu vine mirosul asta?" Iar am pasit prin Bucuresti...
Acuma nu stiu daca-i bine, da' zic si io...

Un comentariu: